HING HAY PARK | SEATTLE, WA

HING HAY PARK | SEATTLE, WA

Owner/Client: Seattle Parks and Recreation
SvR Role: Landscape Architecture & Civil Engineering
SvR Fee: $374,761
Start Date: 1/2014
End Date: Ongoing

SvR is teaming with Seattle Parks and Recreation, Friends of Hing Hay Park, and Chinese firm, Turenscape, to design the expansion of Hing Hay Park, the core plaza of Seattle’s Chinatown International District. SvR has led a deep collaboration with the multicultural community and city agencies. The 16,000 ft2 area doubles the size of the current park, providing needed urban public space for a growing Seattle downtown neighborhood. The design includes a large plaza, lighting, elegant grading, urban furniture, activity areas and integration with the historic park.

Rice terraces found all over Asia inspire topographic forms, building cultural placemaking and address grading challenges on the site. A key request of the community was for a cultural performance space, and this has grown into an iconic, adaptable stage defined by angled planes of perforated metal with cultural patterns developed by the community. Custom bleachers punctuate the terraces and provide micro-stages. Activity areas for all community members to enjoy include ping pong tables, seating, exercise machines and shade.

20150504_Perspective Day_adjusted v1.jpg
20150504_Aerial View Day_adjusted v1.jpg
20140201_151246.jpg
P1000423.JPG